Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Καλοκαιρινή Κατασκήνωση ΔΙΑΝΑ

ΕΤΟΙΜΟΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ;

 


ΦΟΡΜΑ  ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ


 

Θεσσαλονίκη, 10 Απριλίου 2022

 

Αγαπητοί φίλοι,

 

            Και φέτος προετοιμαζόμαστε για την 3η κατασκηνωτική εβδομάδα για παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη που διοργανώνει το ΔΙΑΝΑ, το ΠαιδοΔιαβητολογικό Εξωτερικό Ιατρείο της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής Α.Π.Θ. του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Είμαστε εφοδιασμένοι με την εμπειρία των 2 προηγούμενων διοργανώσεων, την ανάγκη για διακοπές μετά από τη δύσκολη διετία που βιώσαμε και την λαχτάρα για ένα ανέμελο και δημιουργικό καλοκαίρι.

 

Είναι γνωστό ότι η κατασκήνωση λειτουργεί ευεργετικά σε πολλά επίπεδα και με πολλούς αποδέκτες:

1. Για τα παιδιά συνδυάζει την ξεγνοιασιά με την απόκτηση σημαντικών εμπειριών αλλά και το χτίσιμο φιλιών και σχέσεων που θα κρατήσουν για πολύ περισσότερο από την εβδομάδα της κατασκήνωσης. Ιδιαίτερα για τα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη, είναι μια απόδειξη ότι μπορούν να είναι ανεξάρτητα και να λειτουργήσουν όπως και τα υπόλοιπα παιδιά χωρίς να υστερούν ή να στερηθούν το παραμικρό. Για πολλά από αυτά θα είναι η πρώτη φορά μακριά από τους γονείς/φροντιστές και για κάποια θα είναι ίσως η πρώτη τους επαφή με άλλα παιδιά που έχουν την ίδια κατάσταση με αυτά. Πάντως, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, τα παιδιά με Διαβήτη δε θα αποτελούν ξεχωριστό τμήμα της κατασκήνωσης, αλλά θα ενσωματωθούν πλήρως στη λειτουργία αυτής ώστε να μην υπάρχει στο παραμικρό ή εντύπωση της περιθωριοποίησης.

2. Για τους γονείς/φροντιστές είναι σημαντικό να εμπιστευτούν το παιδί τους αναγνωρίζοντας ότι μπορεί να τα καταφέρει και χωρίς αυτούς, πάντα όμως σε ένα απόλυτα ελεγχόμενο και ασφαλές περιβάλλον με την παρουσία των μελών της ομάδας του ΔΙΑΝΑ. Επιπλέον, η εβδομάδα αυτή θα είναι για τους γονείς μια εβδομάδα πραγματικής σωματικής ξεκούρασης και αποχής από τη σκληρή, καθημερινή μάχη που δίνουν για τη φροντίδα του Διαβήτη του παιδιού τους.

3. Για εμάς, τους παρόχους υγείας, που ανυπομονούμε να ζήσουμε όπως και τα προηγούμενα χρόνια στιγμές χαράς και να βιώσουμε αισθήματα αγάπης και ζεστασιάς με τα υπέροχα, γλυκά πλάσματα. Το δέσιμο που μας προσφέρουν οι μέρες αυτές  ξεπερνά κάθε κούραση και τα αισθήματα που βιώνουμε ξεπερνούν κάθε σωματικό εμπόδιο. 

 

Για όλους λοιπόν αυτούς τους λόγους, και φέτος θα διοργανώσουμε την 3η κατασκηνωτική εβδομάδα για παιδιά με διαβήτη. Αυτή τη χρονιά, θα φιλοξενηθούμε στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης «Ελαιώνες» στο Γομάτι (Πυργαδίκια) Χαλκιδικής. Η επιλογή της συγκεκριμένης κατασκήνωσης έγινε κατόπιν επισκόπησης των εγκαταστάσεων της αλλά και με προσεκτική μελέτη του προγράμματος και την επαφή με τους ανθρώπους της. Επιπλέον, θετικά στην επιλογή της συγκεκριμένης κατασκήνωσης μέτρησαν και οι μαρτυρίες πολλών από εσάς στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις που είχαμε.  Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατασκήνωση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της: https://www.eleonescamp.gr/

 

Και φέτος η κατασκήνωσή μας θα διέπεται από τις ίδιες βασικές αρχές:

α) Η συμμετοχή των παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη θα είναι ισότιμη με τα άλλα παιδιά. Αποφεύγουμε την περιθωριοποίηση και εντάσσουμε τα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της κατασκήνωσης, σε ομάδες και σπιτάκια κοινά και ΟΧΙ ξεχωριστά. Για το λόγο αυτό, σας ενημερώνουμε νωρίς, ώστε να ενημερώσετε και φέτος φίλους και συμμαθητές ότι μπορούν όλοι μαζί να περάσουν φέτος τις καλοκαιρινές κατασκηνωτικές τους διακοπές. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα αδέρφια των παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη.

β) Κανένα από τα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη που συμμετέχει στην κατασκήνωση, δεν θα επιβαρυνθεί οικονομικά. Τα τελευταία δε χρόνια, τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία αποζημιώνουν πλήρως τη συμμετοχή των παιδιών στην κατασκήνωση. Όσοι λοιπόν έχετε τη δυνατότητα, φροντίσετε να εξασφαλίσετε την ασφαλιστική κάλυψη των παιδιών σας, ώστε να μην επιβαρυνθούμε ιδιαίτερα εμείς. Για τα παιδιά που δεν θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν ασφαλιστική κάλυψη, θα φροντίσουμε εμείς και όλοι αυτοί που μας υποστηρίζουν.

γ) Φιλοδοξούμε στην κατασκήνωση αυτή να λειτουργήσουν προγράμματα εκπαιδευτικά, αλλά και εφαρμογής νέων τεχνολογιών, που πραγματικά θα είναι πρότυπο για αντίστοιχες δράσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε Διεθνές επίπεδο.

 

Ας γίνουμε και λίγο πιο πρακτικοί: οι πληροφορίες για την 3η κατασκηνωτική μας εβδομάδα είναι οι ακόλουθες:

Ημερομηνία: 31/7/2022 – 7/8/2022 – Οι ημερομηνίες ενδέχεται να αλλάξουν ελαφρώς ανάλογα με την πιθανή παράταση του σχολικού έτους

Χώρος: κατασκήνωση: «Ελαιώνες», Γομάτι (Πυργαδίκια) Χαλκιδικής

Ηλικίες κατασκηνωτών: 6ετών – 17 ετών.

Θα χαρούμε να έχουμε και μεγαλύτερα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη σαν ομαδάρχες, οπότε περιμένω και από αυτούς να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Φίλοι, συμμαθητές και αδέρφια: εκδηλώστε το ενδιαφέρον συμμετοχής με επικοινωνία με την κατασκήνωση.

 

Αυτά σαν μια πρώτη ενημέρωση για φέτος. Όπως καταλαβαίνετε, θα ακολουθήσουν και άλλες. Για όσους από εσάς ενδιαφέρεστε, συμπληρώστε την επισυναπτόμενη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και στείλτε την σκαναρισμένη στο mail: dianadiabetes@outlook.com

 ΦΟΡΜΑ  ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

Περιμένουμε και φέτος τη συμμετοχή σας!

ΔΙΑΝΑ

 

Συντάκτης:  Θανάσης  Χριστοφορίδης