Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΝΑ

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ

ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΝΑ

Το ΠαιδοΔιαβητολογικό Εξωτερικό Ιατρείο της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής ιδρύθηκε από τον καθηγητή κ. Γεώργιο Κατζό και είναι το μοναδικό ΠαιδοΔιαβητολογικό Εξωτερικό Ιατρείο στη Βόρεια Ελλάδα αναγνωρισμένο με ΦΕΚ (Τόμος Β΄678/16-11-1992).

Από το 2014 λειτουργεί με επιστημονικά υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή κ. Αθανάσιο Χριστοφορίδη και με την αρωγή εξαιρετικών ιατρών, αλλά και με τη συνεργασία μια ομάδας επαγγελματιών υγείας προσφέρει τις υπηρεσίες του σε παιδιά και εφήβους με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Το όνομα ΔΙΑΝΑ προέρχεται από τα αρχικά Διαβητολογικό Ιατρείο Α΄ Παιδιατρική  Νέων Α.Π.Θ. και μας θυμίζει ότι θέλουμε να πετυχαίνουμε πάντα «διάνα» στους στόχους μας.

Ομάδα ΔΙΑΝΑ - ΠαιδοΔιαβητολογικό Ιατρείο Α' Παιδιατρική Κλινική Α.Π.Θ. Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Είναι αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής - Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας. Αποφοίτησε από την ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εκπαιδεύτηκε στην παιδιατρική Ενδοκρινολογία στο Great Ormond Street Hospital στο Λονδίνο. Έχει ένα σημαντικό επιστημονικό και συγγραφικό έργο στην παιδιατρική ενδοκρινολογία και στον παιδικό σακχαρώδη διαβήτη.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. και απέκτησε τον τίτλο της Παιδιατρικής. Ασκήθηκε στην Παιδιατρική Ενδοκρινολογία στο Children’s Hospital, Harvard University στη Βοστώνη των ΗΠΑ. Απέκτησε τον τίτλο του διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. με βαθμό «Άριστα». Διατηρεί ΠαιδοΕνδοκρινολογικό ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη και προσφέρει τις υπηρεσίες της ως Ακαδημαϊκή Υπότροφος της Α’. Παιδιατρικής Κλινική του Α.Π.Θ. στο ΔΙΑΝΑ.

Είναι απόφοιτη Νοσηλευτικής Σχολής, με επαγγελματική εμπειρία εικοσιτεσσέρων ετών. Απόφοιτη του Μετεκπαιδευτικού Προγράμματος Παιδιατρικών Νοσηλευτών-Εκπαιδευτών παιδιού με Σακχαρώδη Διαβήτη και οικογένειας αυτού. Αποτελεί μέλος του ΔΙΑΝΑ και της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης από το 2016. 

Είναι Παιδίατρος με εξειδίκευση στην Εντατικολογία Παιδιών. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία και Διδάκτορας του Α.Π.Θ. Διατηρεί το ιδιωτικό παιδιατρικό της ιατρείο και είναι πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού. Επιστημονικός συνεργάτης στην Α΄ Παιδιατρική Κλινική προσφέρει άμισθα τις υπηρεσίες της στο ΔΙΑΝΑ.

Είναι απόφοιτος Διατροφής και Διαιτολογίας της σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Φροντίδα στο Σακχαρώδη Διαβήτη του τμήματος Νοσηλευτικής της σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ιδίου Ιδρύματος. Είναι επιστημονική συνεργάτης της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Α.Π.Θ. προσφέροντας διατροφική εκπαίδευση σε οικογένειες παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 αλλά και σε παιδιά με υπερβαρία/παχυσαρκία. Διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο και παράλληλα διδάσκει σε ΙΕΚ.

Είναι τεχνικός σύμβουλος διαβήτη - εκπαιδεύτρια αντλιών και προϊόντων νέας τεχνολογίας με επαγγελματική εμπειρία 6 ετών και ιδιαίτερη εμπειρία στον παιδικό/εφηβικό πληθυσμό. Προσφέρει τις υπηρεσίες της στο ΠαιδοΔιαβητολογικό Ιατρείο της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής σε θέματα τεχνολογίας στη θεραπευτική αντιμετώπιση του παιδικού διαβήτη.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη και συνέχισε την εκπαίδευσή της ως συστημική θεραπεύτρια στο Κέντρο Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας στη Θεσσαλονίκη. Προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στο Χαμόγελο του Παιδιού, τόσο στη δημιουργική απασχόληση στα νοσοκομεία όσο και στο σπίτι των παιδιών στο Φοίνικα Θεσσαλονίκης. 

Είναι Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με Ειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου της Αθήνας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, με διάκριση, στο Σακχαρώδη Διαβήτη (M.Med.Sci) της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης. Διατηρεί ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο και απασχολείται ως επιστημονικός συνεργάτης της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Α.Π.Θ. και του Τμήματος Επιστημών Διαιτολογίας και Διατροφής στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας.