Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δημιουργία Ιστοσελίδας

Και . . . . φυγαμε !

Εκμεταλλευόμενοι το περίσσευμα χρόνο που η πρωτοφανής πανδημία του COVID-19 μας επεφύλαξε και αντλώντας από την αγάπη και το ενδιαφέρον μας για τα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τις οικογένειές τους, σας παρουσιάζουμε . . . την ιστοσελίδα μας. Την ιστοσελίδα του ΔΙΑΝΑ, του ΠαιδοΔιαβητολογικού Ιατρείου της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής Α.Π.Θ. στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ο λόγος της δημιουργίας αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι μόνο να συστηθούμε ή να μπορείτε να επικοινωνείτε ευκολότερα μαζί μας. Ο λόγος είναι πιο πρακτικός αλλά και ουσιαστικός. Μέσα από την ιστοσελίδα, μας δίνετε η ευκαιρία να σας παρουσιάσουμε δύο από τα εκπαιδευτικά προγράμματά μας: το «Διαβατήριο για το Ταξίδι με το Διαβήτη» και τους «Στόχους στην Εκπαίδευση του Διαβήτη».

Το «Διαβατήριο για το Ταξίδι με το Διαβήτη» αποτελεί ένα πρωτοποριακό, τόσο σε Ελληνικό όσο και σε Διεθνές επίπεδο, εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ασθενείς και φροντιστές ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 αλλά και για επαγγελματίες υγείας που εκμεταλλεύεται τη σύγχρονη τεχνολογία με σκοπό να κάνει την εκπαίδευση στο Διαβήτη πιο ελκυστική και ενδιαφέρουσα. Οι «Στόχοι στην Εκπαίδευση του Διαβήτη» είναι ένα πρόγραμμα σταδιακής μετάβασης της διαχείρισης του διαβήτη από τους γονείς στα παιδιά. Ελπίζουμε να βρείτε το χρόνο να περιηγηθείτε στο δύο αυτά προγράμματα, και στο site μας γενικότερα. Μη διστάσετε να μας επισημάνετε ότι δε σας άρεσε ή ότι χρειάζεται βελτίωση. Αν θέλετε . . . πείτε μας και τι σας άρεσε.   

Το λανσάρισμα της ιστοσελίδας μας συνέπεσε με τον εορτασμό της μέρας ασφαλούς διαδικτύου που γιορτάζεται κάθε χρόνο το Φεβρουαρίου. Και έρχεται να μας θυμίσει πως το διαδίκτυο είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο αλλά μπορεί να κρύβει και σοβαρούς κινδύνους. Για όλους εσάς που περιμένετε να ενημερωθείτε για το Διαβήτη των παιδιών σας από το διαδίκτυο, είναι σημαντικό να εμπιστευτείτε έγκυρες και αξιόπιστες πηγές. Και κάπως έτσι θα θέλαμε να βλέπετε και την ιστοσελίδα μας.

            Να είναι καλοτάξιδη!

Συντάκτης: Θανάσης Χριστοφορίδης